Vanliga frågor

Vanliga frågor:

*Vad är "eMTB"?

En eMTB / Electric Mountain Bike är en mountainbike som har en elmotor som hjälper cyklisten genom att ge extra kraft för att öka hastigheten och göra färden lite lättare.

*Vilken eMTB kan du hyra hos Polar Cloud?

Polar Cloud använder endast Merida eMTB. Vi använder specifikt Merida e160 500 SE-modellen, som är en helt upphängd modell som ger föraren en mjuk åktur, men som också kan ta dig genom den grovaste terrängen med lite övning.


*Hur fungerar elektriska mountainbikes?

En elektrisk mountainbike har en motor i mitten av cykeln, i vårt fall, som kan ge olika nivåer av hjälp baserat på inställningar. Ända upp till 25 km / h, medan cyklisten trampar, kommer motorn att arbeta för att öka effekten till bakhjulet, vilket resulterar i en snabbare / enklare acceleration. Detta gör att man klättrar uppför en kulle lätt som en plätt och gör att du kan njuta av mer terrängvariabilitet utan att bli för anfådd.


*Vad är utbudet av elektriska mountainbikes?

Merida berättar att våra mountainbikes kan ge dig en tur på cirka 50 km på en laddning. Detta kan naturligtvis vara lite längre eller lite kortare baserat på hur mycket du använder motorerna. Motorn kan ställas in på ett lägre assistansläge, i vilket fall räckvidden kan vara lite längre, eller ett högre assistansläge, i vilket fall räckvidden kan vara lite kortare.


*Behöver jag försäkring för att hyra en cykel?

Du måste ha sjukförsäkring för att hyra en cykel från Polar Cloud. Om du besöker oss från utlandet rekommenderar vi att du också har en reseförsäkring i händelse av att något inträffar.


*Vad ingår i Polar Cloud-turer?

När du tar en tur med oss kommer vi att se till att du plockas upp från din campingplats / hotell i Höga Kusten -området i Västernorrland. Vi har en eMTB med oss åt dig såväl som en hjälm. Vi kommer att göra några stopp under vår tur. Vi kommer att förse dig med en liten lunch och en flaska vatten för att hålla dig energisk hela resan. När vi har avslutat turen kommer vi att släppa av dig vid din campingplats / hotell.


*Var kan du åka en elektrisk mountainbike?

Om du åker på en tur med oss tar vi hand om att hitta den perfekta platsen för dig att cykla. Om du hyr en cykel för att cykla på egen hand, ger vi dig några tips om hur du hittar bra leder och vilka regler gäller i området. I allmänhet kommer tillåts eMTB cyklar på de flesta cykelleder förutom områden där det är specifikt förbjudet. Du kan inte cykla på eMTB på motorvägen E4 och vissa delar av nationalparkerna i området. Innan du väljer nationalpark ska du alltid kontrollera deras webbplats för att se vilka begränsningar som gäller.


*Behöver du vara i god form för att åka en el-mountainbike?


Det fina med en el-mountainbike är att nästan alla kan åka den. Du behöver lite balans och kunna cykla med en vanlig cykel. Men du behöver definitivt inte vara en professionell idrottare för att njuta av det. Om du är i toppform kan en el-mountainbike ta din prestanda till en ny nivå och låta dig upptäcka mer terräng.

 

Language
EN
Open drop down